Animalium – kniha o zvířatech, která nesmí chybět ve vaší knihovně
Stáňa Kratochvílová

Stáňa Kratochvílová

současná vzdělávací scéna mýma očima

Pohybuji se s nadšením v oblasti domácího vzdělávání, soukromého, státního  a církevního školství, alternativního vyučování včetně unschoolingu přes 20 let. Ráda nabyté informace a postřehy předám také vám.

Kniha Animalium mě jednoduše nadchla! Proto si ji v tomto BLOGu společně prolistujeme, aby nadchla také vás 🙂

3 minuty čtení a zvířata celého světa se ocitnou ve vaší kuchyni

Proč mě kniha Animalium, autorek Katie Scottové a jenny Broomové tak nadchla? Protože je to neobyčejná kniha o zvířatech. Knih o zvířatech totiž vyšlo už opravdu mnoho, ale tato má pro mě hned několik lákadel.

Ilustrace: hned na první pohled vás upoutají nevšední ilustrace zvířat Jenny Broomové. Mají zvláštní starobylé kouzlo. Také proto je kniha uvedená jako návštěva muzea a hned na obalu vítá své návštěvníky nápisem Račte vstoupit do muzea!

Formát: ilustrace podtrhuje formát knihy. Je možné, že do klasické knihovničky se vám tento skvost zkrátka nevejde. Kniha je velkoformátová a na výšku má dobrých 30 cm. Kresby zvířat tak opravdu vyniknou, jako na výstavě a o to více děti obrázky fascinují a baví.

Přehlednost: kniha je to dětská, ale konkuruje zdárně učebnicím zoologie a to především svojí strukturovaností a přehledností, vysvětlením základních pojmů jako je biodiverzita, živočišný druh a další pojmy a to velmi nenásilně, srozumitelně, to vše podtrženo grafickým ztvárněním.

Už dávno nepatřím mezi ty, kteří mají doma přeplněné knihovny přes celou obývákovou stěnu 🙂 A přesto, tuto knihu jsem si moc přála a stojí mi za to jí dát u nás prostor. Dýchá z ní starobylost a úcta ke zvířatům, které tu s námi žijí a to je to, co stojí za to dětem předávat.

A pokud nemáte ještě dost a způsob zpracování knihy Animalium vás okouzlil,
můžete mrknout ještě na další návazné produkty:

Ať vás čtení s vašimi dětmi baví!
Stáňa

Čtěte dál…

Co s nepotřebnými hračkami ve vaší domácnosti?

Co s nepotřebnými hračkami ve vaší domácnosti?

V článku se dozvíte, jaká jsou úskalí v třídění hraček a jejich odchodu z původního domova a zda existuje smysluplná možnost, kam skutečně s nimi tak, aby to všem zúčastněným dávalo smysl. Tip, který se vám bude hodit nejen na udržitelnost vaší domácnost v oblasti hromadění věcí, ale také před Vánoci, kdy naopak nějakou tu hračku rádi koupíme za dobrý peníz.

PODPŮRNÁ ONLINE SKUPINA PRO RODIČE

Nyní prodej členství na školní rok 2024|25

Akce prodloužena do 20.9.2024!

PRO VÍCE INFORMACÍ KLIKNĚTE ZDE

Stáňa Kratochvílová foto
Foto Stáňa Kratochvílová