Angličtina se strašidly vás bude bavit!
Stáňa Kratochvílová

Stáňa Kratochvílová

současná vzdělávací scéna mýma očima

Pohybuji se s nadšením v oblasti domácího vzdělávání, soukromého, státního  a církevního školství, alternativního vyučování včetně unschoolingu přes 20 let. Ráda nabyté informace a postřehy předám také vám.

Učíte svoje prvostupňové dítko doma a potřebujete začít s angličtinou? Klasické školní cvičebnice vás nelákají? Chodí vaše dítko do školy a vy si chcete užít angličtinu navíc? Tato doplňovací knížka angličtiny vás bude bavit!

S knížkou Strašidelné úkoly z angličtiny jsem se setkala poprvé v komunitní skupince v průběhu hodnocení domoškolních dětí. Zaujala mne hned, ovšem důvodem nebyl ani název, ani přebal, ani autor, nic takového. 

Zaujalo mě to, jak o práci s ní hovoří samy děti. Ono je totiž celkem fuk, co si o vzdělávacích pomůckách myslíme my “vzdělavatelé”. Děti mají svůj názor a my bychom se měli naučit ho respektovat, ušetříme si mraky zbytečné práce 🙂

Strašidelné úkoly jsou doplňovací knížka, kde dítě na necelých 100 stranách získá základ anglického jazyka. 

Doplňování je úplně jednoduché. K jednoduchosti přispívá to, že zadání jsou psána hůlkovým písmem a stejně tak jsou přichystaná doplňovací cvičení. 

Navíc většinu slov a písmen, která se mají doplnit, naleznete hned na vedlejší stránce nebo stránce předešlé a to usnadňuje dětem práci. To miluju – nemám ráda autory, co zatajují správná řešení, aby náhodou děti neopisovaly 🙂 Klíč přispívá k učení se samostatné práci a já ho ráda nechám svoje děti používat.

Zajásá i ten, kdo má rád odměny za dobře odvedenou práci. Vlastně zajásá i ten, kdo nemá, za to jeho potomek ano 🙂  Každá stránka je totiž opatřena rohem k odstřižení s motivem nějaké části pokladu. 

Můžete si tedy postupně stříhat jednotlivé čtverečky a nalepovat je na dvojstranu umístěnou v prostředku sešitu. Je na ní vyobrazena pořádně veliká místnost, kterou budete postupně plnit svými poklady.

Knihu je možné zakoupit, v našem partnerském nakladatelství Martinus:

Máte také nějaký tip na výuku angličtiny? Dejte nám vědět na:

info@ucitneboneucit.cz

Ať vás i vaše děti angličtina se strašidly baví!

Stáňa

Čtěte dál…

Co s nepotřebnými hračkami ve vaší domácnosti?

Co s nepotřebnými hračkami ve vaší domácnosti?

V článku se dozvíte, jaká jsou úskalí v třídění hraček a jejich odchodu z původního domova a zda existuje smysluplná možnost, kam skutečně s nimi tak, aby to všem zúčastněným dávalo smysl. Tip, který se vám bude hodit nejen na udržitelnost vaší domácnost v oblasti hromadění věcí, ale také před Vánoci, kdy naopak nějakou tu hračku rádi koupíme za dobrý peníz.

PODPŮRNÁ ONLINE SKUPINA PRO RODIČE

Nyní prodej členství na školní rok 2024|25

Akce prodloužena do 20.9.2024!

PRO VÍCE INFORMACÍ KLIKNĚTE ZDE

Stáňa Kratochvílová foto
Foto Stáňa Kratochvílová